Ήρθε λοιπόν η ώρα για να παντρευτείτε, ήρθε εκείνη η πολυαναμενόμενη στιγμή για να δώσετε τους όρκους της αγάπης σας μπροστά σε συγγενείς και φίλους, να γιορτάσετε την σχέση σας, την κοινή σας ζωή… και συγχρόνως ήρθε η ώρα της προετοιμασίας του γάμου σας, που, μεταξύ μας είναι η δύσκολη στιγμή όλου αυτού του εορτασμού.

Μην αγχώνεστε, στο blog του χώρου δεξιώσεων Athens Loft, θα βρείτε σύντομα, πληροφορίες και οδηγίες ώστε νιώσετε πως η διαδικασία θα είναι piece of cake.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο σημείο της τελετής ενός γάμου;

Μην είναι το νυφικό, μην είναι το γαμπριάτικο κουστούμι, μην είναι οι μπομπονιέρες, μην είναι οι προσκλήσεις;

ΟΧΙ, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι…

Είναι η δεξίωση γάμου, το πάρτι, το πικνίκ,το beach party,το φαγοπότι ή ότι άλλο όνομα θέλετε να δώσετε σ’αυτή την διαδικασία που ίσως σας φοβίζει αλλά είναι η σημαντικότερη στιγμή για το νέο σας ξεκίνημα.

Πολλοί θα σας δώσουν ιδέες,οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι,οι συνάδερφοι, όλοι έχουν έναν γνωστό, έχουν κάπου διαβάσει, έχουν ακούσει, έχουν πάει, ακόμη κι εσείς οι ίδιοι έχετε παραβρεθεί σε δεξίωση γάμου φίλων σας.

Κάθεστε λοιπόν γύρω από ένα στρόγγυλο τραπέζι και αρχίζετε τις ατέλειωτες συζητήσεις, τι θέλετε, τι δεν θέλετε, πώς το ονειρευόσασταν.

Υπάρχουν βασικοί κανόνες για να οργανώστε την δεξίωση του γάμου σας, να ακολουθείστε κάποια βήματα και να κάνετε μια δύσκολη διαδικασία λίγο πιο εύκολη-όχι τελείως εύκολη- αλλά πιο ”ξέγνοιαστη”.

Λοιπόν βήμα νούμερο 1:
Ορίστε την ημερομηνία του γάμου σας. Και όταν λέμε ορίστε δεν εννοούμε συγκεκριμένα, αλλά γενικά.
Πείτε για παράδειγμα ότι θέλετε να παντρευτείτε  ”στα μέσα Νοέμβρη”.

Από αυτό το σημείο ξεκινάνε όλα, γιατί έτσι θ’αποφασίσετε τι νύφη θα είστε (ανοιξιάτικη με στεφανάκι στα μαλλιά, καλοκαιρινή με ψαθάκι, χειμωνιάτικη με σέξι γούνινο καπέλο ή φθινοπωρινή με χρυσά φύλλα στα μαλλιά);

Ταυτόχρονα αρχίστε να φαντάζεστε τον χώρο που θα φιλοξενήσει την δεξίωση γάμου σας.

θα ‘ναι ένα πάρτι στην άμμο; (μην με καλέστε γιατί έχω υποφέρει πολύ σε τέτοιο πάρτι, δεν θέλετε να ξέρετε μέχρι πότε έβρισκα άμμους σε κάθε σημείο του σώματός μου),
θα’ναι ένα κτήμα με άλογα, με πάπιες, γαϊδουράκια, κουνούπια, σκνίπες και τσουκνίδες;
θα’ ναι μια πολυτελής αίθουσα ξενοδοχείου με κηροπήγια και πολυελαίους κάπου σε ένα χαμηλοτάβανο υπόγειο με ώρα λήξης της μουσικής τις 00:00 για να μην ενοχλούνται οι πελάτες και φαγητό από αυτό που ΔΕΝ τρώνε ούτε οι τουρίστες όταν επισκέπτονται την Αθήνα;
θα’ναι μια ταβέρνα πολυτελείας που σερβίρει κατσικάκι στην λαδόκολλα κοντά στο εξοχικό σας  και στο μενού έχει τζατζίκι, γύρο, και ταραμοσαλάτα;
ή θα’ναι ένας μοντέρνος, διαφορετικός, εναλλακτικός χώρος, ιδανικός χειμώνα καλοκαίρι, που έχει φτιαχτεί με τα πρότυπα και την αισθητική της Νέας Υόρκης. Μια  αίθουσα δεξιώσεων, που μπορεί να παίζει μουσική σε οποιαδήποτε ένταση μέχρι το πρωί, ένας χώρος δεξιώσεων που ΔΕΝ θα αρέσει στην γιαγιά σας, αλλά θα λατρέψουν οι φίλοι σας;

Βήμα νούμερο 2:
Βρείτε την εκκλησία που θέλετε να παντρευτείτε και αλλά μην κλείσετε την ημερομηνία πριν επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει διαθέσιμη στον χώρο εκδηλώσεων!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκκλησίες υπάρχουν πολλές, χώροι δεξιώσεων που να σας ταιριάζουν ελάχιστοι.

Βήμα νούμερο 3:
Και τώρα μπαίνουμε στην ”επικίνδυνη”ζώνη… budget-κοινώς πουγκί, προϋπολογισμός, χρήμα, ριάλια και ότι άλλο όνομα μπορούμε να δώσουμε στην ”κινητήρια” δύναμη της ζωής μας.

Κακά τα ψέμματα αυτό το σημείο θα καθορίσει το πώς θα ξεκινήσει και πώς θα τελειώσει το θέμα δεξίωση.

Βήμα νούμερο 4:
Αυτό το σημείο εξαρτάται από το budget σας… τι τύπο δεξίωσης θα κάνετε;
Ένα ποτό κι ένα γλυκό έξω από την εκκλησία;
Όρθιο πάρτι με finger food;
Αρνιά και άφθονο κρασί στην πλατεία του χωριού;
Δεξίωση γάμου καθιστό με σερβιριζόμενο μενού;
η έναν φανταστικό μπουφέ που θα ναι ανοικτός όλη την νύχτα για τσιμπολογούν οι καλεσμένοι σας όταν κάνουν διάλειμμα από το χορό;

Βήμα νούμερο 5:
Υπολογισμός αριθμού καλεσμένων!
Να το παραδεχτούμε πως αυτό το σημείο είναι πολύ δύσκολο, υπάρχει μόνιμα ένα γράψε -σβήσε,πρόσθεσε-αφαίρεσε και πάει λέγοντας.
Οι γονείς,οι θείοι, τα ξαδέρφια,οι φίλοι,οι συνεργάτες, οι φίλοι των φίλων,οι γυναίκες και τα παιδιά, οι συμπέθεροι..

Ναι θα το πω , σας λυπάμαι όλους εσάς τους μελλόνυμφους,

αλλά από την άλλη… έχει και την πλάκα του στο τέλος της ημέρας..

θα σας πω μόνο πως ποτέ δεν θα καταφέρετε να τους ικανοποιήστε όλους, αν το θυμάστε θα χαρείτε την διαδικασία χωρίς άγχος.

Σε κάθε περίπτωση υπολογίστε τον ελάχιστο αλλά και μέγιστο αριθμό καλεσμένων που θα έχετε στην δεξίωσή σας, ώστε να συζητήσετε τις επιλογές σας με τον χώρο δεξιώσεων που θα φιλοξενήσει την δεξίωση γάμου σας.

Βήμα νούμερο 6:
Αρχίστε να φτιάχνετε το πλάνο… των τραπεζιών, δηλαδή που και με ποιούς θα κάτσουν οι καλεσμένοι σας.
Αυτό κι αν είναι δύσκολο γιατί… ο θείος δεν συμπαθεί τον συμπέθερο, η θεία δεν θέλει τον γαμπρό της,ο φίλος δεν θέλει να κάτσει με την πρώην του,ο συνάδερφος δεν θέλει να κάτσει με τον προϊστάμενο, μιλάμε Ο πονοκέφαλος! Δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα η διαδικασία, γι αυτό ξεκινήστε από σήμερα ώστε να στε έτοιμοι του χρόνου που είναι ο γάμος σας!

Βήμα νούμερο 7:
Στέλνουμε τα στοιχεία μας εδώ και περιμένουμε. Σύντομα κάποιος θα επικοινωνήσει μαζί σας και θα σας εξηγήσει γιατί το Athens Loft μπορεί να εγγυηθεί την ιδανική για εσάς εκδήλωση γάμου.